E-invoicing Business Expert Group zoekt hands-on oplossingen

Na de kick-offmeeting van begin juni, vond op 5 september een tweede vergadering van de e-invoicing Business Expert Group plaats op het VBO. De Business Expert Group brengt alle betrokken stakeholders rond e-facturatie samen om concrete oplossingen te vinden voor de implementatieproblemen waarmee bedrijven geconfronteerd worden bij het elektronisch factureren.

Geschreven door Raf Van Bulck, COMPETENTIECENTRUM ECONOMIE & CONJUNCTUUR
06 september 2017

De eerste vergadering bracht een diverse groep van een 30-tal stakeholders (ondernemingen, overheden, service providers, boekhoudfederatie, …) rond de tafel. Om samen te zoeken naar mogelijke oplossingen voor de verwerking van btw op ruilonderdelen in de sector van de autoherstellingen, het afronden van bedragen na de komma, de verwerking van de korting-contant en kredietnota’s en de identificatie van ondernemingen. 

In de komende weken zal in kleine werkgroepen worden gezocht naar concrete oplossingen voor de geïdentificeerde problemen. De gevonden oplossingen zullen worden voorgesteld op de volgende vergadering van de Business Expert Group op 3 oktober 2017.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.