Schrijf nu in voor de 16e editie van de Belgian Business Awards for the Environment

Maakt uw bedrijf het verschil met een duurzame aanpak? Dan maakt u kans op de Belgian Business Award for the Environment. Met deze Awards beloont het VBO ondernemingen die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie of actie op het gebied van duurzame ontwikkeling, meer bepaald op het vlak van milieutechnologie of -strategie.

Geschreven door Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM DUURZAME ONTWIKKELING & MOBILITEIT
17 mei 2017

De Belgische bedrijven leveren dag in dag uit belangrijke inspanningen inzake respect voor het leefmilieu. Om ze aan te moedigen op de ingeslagen weg verder te gaan, organiseert het VBO deze Belgian Business Awards for the Environment, met de steun van Kris Peeters (Vice-eersteminister en Minister van Werk, Economie en Consumenten) en Marie-Christine Marghem (Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling).

Kleine of grote onderneming, start-up of reeds lang actief? De wedstrijd staat open voor elke onderneming. De jury, opgemaakt uit onafhankelijke experts, evalueert elk dossier zorgvuldig en maakt de winnaars bekend op 1 maart 2018, tijdens een plechtige uitreiking in aanwezigheid van tal van prominenten.

Een nominatie op nationaal niveau opent de deur naar de ‘European Business Awards for the Environment’, die de Europese Commissie organiseert in 2018.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: ‘Milieu en competitiviteit zijn niet tegenstrijdig: de bedrijven die deelnemen tonen aan dat ze winst maken met respect voor het milieu. Dat blijft ook de rode draad in de voorstellen die wij als VBO formuleren: duurzaamheid moet immers meer dan ooit deel uitmaken van het DNA van onze ondernemingen.’

Surf naar www.belgianenvironmentaward.be voor het inschrijvingsformulier en meer informatie. Inschrijven kan tot 31 oktober.

Heeft u vragen? Neem contact op met het competentiecentrum Duurzame ontwikkeling & Mobiliteit van het VBO (mds@vbo-feb.be of tel +32 2 515 08 31).

Benieuw naar de vorige winnaars? Bekijk hier het verslag van de vorige editie.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.