17 SDG’s – Risico’s in de wereld anno 2017

In welke wereld functioneren de ondernemingen? Hoe zien ze hun toekomst? Er ontwikkelen zich geweldig positieve evoluties, maar ook enkele zorgwekkendetendensen. De mensheid staat voor groteeconomische, ecologische en sociale uitdagingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Geschreven door Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM DUURZAME ONTWIKKELING & MOBILITEIT
21 september 2017

De huidige politieke en humanitaire crisissen, de economische instabiliteit, de vervuiling van de planeet maken duidelijk dat we op een keerpunt staan. Ondanks de onzekerheid die al die evoluties met zich meebrengen, behouden de Belgische ondernemingen hun optimisme en vertrouwen in de toekomst. > Lees meer

Dit artikel is deel van een reeks van acht artikels verschenen in het VBO-magazine REFLECT, met als thema de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s): ‘Voor duurzame wins(t)!’. Intussen groeiden de SDG’s uit tot een code die gedeeld wordt door alle stakeholders en de vele ondernemingen die er al mee aan de slag gingen. Een studie van PwC toont aan dat 71% van de ondernemingen uitstippelt hoe ze zich gaan engageren t.a.v. de SDG’s. De SDG’s zetten een proces in gang. Ze zijn een formidabel instrument voor ondernemingen om nieuwe marktopportuniteiten te ontplooien. Hoe, vraagt u zich af? Het antwoord vindt u in deze editie van ons REFLECT-magazine. We geven u meer inzicht in de doelstellingen zodat uw bedrijf ze kan integreren. 

De links naar de 7 andere artikels vindt u hieronder:

  • 17 SDG’s – Maatschappelijk belang wordt bedrijfsbelang > Lees meer
  • 17 SDG’s – Een economische opportuniteit …van 12.000 miljard dollar! > Lees meer
  • 17 SDG. Waar beginnen? > Lees meer
  • 17 SDG’s – Ondernemingen en sectoren getuigen > Lees meer
  • 17 SDG’s – Dicht-bij-uw-bedshow! > Lees meer
  • 17 SDG’s – Interview Paul Polman, CEO van Unilever: “Het besef groeit dat ‘niets doen’ meer kost dan actie ondernemen” > Lees meer
  • 17 SDG’s –Wat betekent …> Lees meer

Of lees het complete magazine REFLECT 


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.