17 SDG's – Waar beginnen?

Over de businesskansen van een duurzame ontwikkeling bestaat weinig twijfel. Vraag is hoe u uw bedrijf de juiste richting uitstuurt. Een radicale omwenteling is voor veel ondernemers geen haalbare kaart, een stapsgewijze aanpak wel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen start met een geloofwaardige communicatie over uw duurzame strategie, doelstellingen en activiteiten. Hoe dan ook, elke etappe heeft (soms) veel voeten in de aarde. Maar laat u niet ontmoedigen. De voordelen zijn eindeloos en de return on investment verzekerd.

Geschreven door Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM DUURZAME ONTWIKKELING & MOBILITEIT
22 september 2017

Duurzaam ondernemen begint bij een grondige (zelf)reflectie. Hoe ziet u de toekomst van uw onderneming op (middel)lange termijn? > Lees meer

Dit artikel is deel van een reeks van acht artikels verschenen in het VBO-magazine REFLECT, met als thema de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s): ‘Voor duurzame wins(t)!’. Intussen groeiden de SDG’s uit tot een code die gedeeld wordt door alle stakeholders en de vele ondernemingen die er al mee aan de slag gingen. Een studie van PwC toont aan dat 71% van de ondernemingen uitstippelt hoe ze zich gaan engageren t.a.v. de SDG’s. De SDG’s zetten een proces in gang. Ze zijn een formidabel instrument voor ondernemingen om nieuwe marktopportuniteiten te ontplooien. Hoe, vraagt u zich af? Het antwoord vindt u in deze editie van ons REFLECT-magazine. We geven u meer inzicht in de doelstellingen zodat uw bedrijf ze kan integreren.

De links naar de 7 andere artikels vindt u hieronder:

• 17 SDG’s – Risico’s in de wereld anno 2017 > Lees meer
• 17 SDG’s – Maatschappelijk belang wordt bedrijfsbelang > Lees meer
• 17 SDG’s – Een economische opportuniteit …van 12.000 miljard dollar! > Lees meer
• 17 SDG’s – Ondernemingen en sectoren getuigen > Lees meer
• 17 SDG’s – Dicht-bij-uw-bedshow! > Lees meer
• 17 SDG’s – Interview Paul Polman, CEO van Unilever : “Het besef groeit dat ‘niets doen’ meer kost dan actie ondernemen” > Lees meer
• 17 SDG’s –Wat betekent …> Lees meer

Of lees het complete magazine REFLECT


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.