17 SDG’s – Dicht-bij-uw-bedshow!

Lijken de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties een ver-van-uw-bedshow? Dan hebt u het mis. Wie de tijd neemt om de opportuniteiten te analyseren, zal er als bedrijf alleen maar sterker uitkomen. De artikels in VBO REFLECT nr. 14 maken u wegwijs in de kansen die de SDG’s bieden en de tools die u daarvoor kunt gebruiken.

Geschreven door Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM DUURZAME ONTWIKKELING & MOBILITEIT
22 september 2017

De domeinen en SDG’s waarop uw bedrijf kan ingrijpen, zijn zo ruim dat velen het overzicht verliezen. Om een goede start te maken, alvast enkele aanbevelingen... > Lees meer

Dit artikel is deel van een reeks van acht artikels verschenen in het VBO-magazine REFLECT, met als thema de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s): ‘Voor duurzame wins(t)!’. Intussen groeiden de SDG’s uit tot een code die gedeeld wordt door alle stakeholders en de vele ondernemingen die er al mee aan de slag gingen. Een studie van PwC toont aan dat 71% van de ondernemingen uitstippelt hoe ze zich gaan engageren t.a.v. de SDG’s. De SDG’s zetten een proces in gang. Ze zijn een formidabel instrument voor ondernemingen om nieuwe marktopportuniteiten te ontplooien. Hoe, vraagt u zich af? Het antwoord vindt u in deze editie van ons REFLECT-magazine. We geven u meer inzicht in de doelstellingen zodat uw bedrijf ze kan integreren.

De links naar de 7 andere artikels vindt u hieronder:

• 17 SDG’s – Risico’s in de wereld anno 2017 > Lees meer
• 17 SDG’s – Maatschappelijk belang wordt bedrijfsbelang > Lees meer
• 17 SDG’s – Een economische opportuniteit …van 12.000 miljard dollar! > Lees meer
• 17 SDG – Waar beginnen? > Lees meer
• 17 SDG’s – Ondernemingen en sectoren getuigen > Lees meer
• 17 SDG’s – Interview Paul Polman, CEO van Unilever : “Het besef groeit dat ‘niets doen’ meer kost dan actie ondernemen” > Lees meer
• 17 SDG’s –Wat betekent …> Lees meer

Of lees het complete magazine REFLECT


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.