17 SDG’s – Ondernemingen en sectoren getuigen

Tot voor kort beschouwden veel bedrijven duurzaamheid als bijkomstig, nuttig om de ecologische voetafdruk te reduceren. Vandaag de dag krijgt het hoe langer hoe meer een centrale plaats in de bedrijfsstrategie. En wat met de duurzaamheidsdoelstellingen? Komen ze tot leven in de ondernemingen? Als we de volgende getuigenissen mogen geloven, zeker en vast.

Geschreven door Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM DUURZAME ONTWIKKELING & MOBILITEIT
22 september 2017

Lees hier de getuigenissen van IBA, Caramundi, BNP Paribas Fortis, Made & More
en Solvay.

Dit artikel is deel van een reeks van acht artikels verschenen in het VBO-magazine REFLECT, met als thema de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s): ‘Voor duurzame wins(t)!’. Intussen groeiden de SDG’s uit tot een code die gedeeld wordt door alle stakeholders en de vele ondernemingen die er al mee aan de slag gingen. Een studie van PwC toont aan dat 71% van de ondernemingen uitstippelt hoe ze zich gaan engageren t.a.v. de SDG’s. De SDG’s zetten een proces in gang. Ze zijn een formidabel instrument voor ondernemingen om nieuwe marktopportuniteiten te ontplooien. Hoe, vraagt u zich af? Het antwoord vindt u in deze editie van ons REFLECT-magazine. We geven u meer inzicht in de doelstellingen zodat uw bedrijf ze kan integreren.

De links naar de 7 andere artikels vindt u hieronder:

• 17 SDG’s – Risico’s in de wereld anno 2017 > Lees meer
• 17 SDG’s – Maatschappelijk belang wordt bedrijfsbelang > Lees meer
• 17 SDG’s – Een economische opportuniteit …van 12.000 miljard dollar! > Lees meer
• 17 SDG – Waar beginnen? > Lees meer
• 17 SDG’s – Dicht-bij-uw-bedshow! > Lees meer
• 17 SDG’s – Interview Paul Polman, CEO van Unilever : “Het besef groeit dat ‘niets doen’ meer kost dan actie ondernemen” > Lees meer
• 17 SDG’s –Wat betekent …> Lees meer

Of lees het complete magazine REFLECT


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.