Pieter Timmermans bezoekt Lefevere Group

Pieter Timmermans sprak met Luc Billiet, voorzitter van onze lidfederatie Fedustria en CEO van de Lefevere Group. Een doorgewinterde bedrijfsleider wiens visie en passie het verschil maken. Zeker in het licht van de moeilijkheden die zijn onderneming, gespecialiseerd in houtbehandeling, moest doormaken.

 

06 september 2017

Tijdens de ontmoeting noemde Luc Billiet drie grote uitdagingen voor zijn onderneming. Vooreerst de moeilijkheid om gekwalificeerd personeel te vinden. De mismatch op de arbeidsmarkt is voor Lefevere Group dagelijkse kost. Daarnaast zijn er de problemen gelinkt aan de hoge energiekost (het VBO zette die onlangs nog in de verf bij de publicatie van zijn energievisie). Tot slot baren de brexit en de onzekerheden als gevolg daarvan, heel wat zorgen voor de onderneming en de sector in het algemeen. 

Het VBO deelt die bezorgdheden en zet zich 7/24 in voor een optimaal ondernemingsklimaat voor de Belgische bedrijven. Een klimaat waarin ze sereen en succesvol kunnen groeien en welvaart creëren. Het VBO volgt de issues die Lefevere Group aankaartte dan ook van heel dichtbij op.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.