VBO ontmoet decision maker Paul Bulcke

Op 10 maart had het VBO de eer de Belgische CEO van de Zwitserse groep Nestlé, Paul Bulcke, te ontvangen.

17 maart 2016

In het kader van de reeks seminars ‘Meet the decision makers’ wil het VBO de nadruk leggen op strategische sleutelthema’s voor ‘decision makers’ uit zowel de bedrijfswereld als het politieke leven. Belgische CEO van de Zwitserse groep Nestlé, Paul Bulcke, beet de spits af over het belang van internationaal ondernemen.

Tijdens een exclusief seminar met een honderdtal ondernemers lichtte de topman van Nestlé de internationale expansiestrategie van de groep toe en deelde hij zijn visie op wereldwijd zakendoen. Daarnaast leidde VRT-journaliste Annelies Van Herck het debat tussen twee jonge Belgische ondernemers, Suyin Aerts (X-Treme Creations) en Adrien Roose (Take Eat Easy). Zij deelden hun mening over het belang van ondernemen in het buitenland voor hun bedrijf en legden uit hoe ze inspelen op de opportuniteiten van de nieuwe mondiale realiteit.

In het kader van het Young Talent in Action Ambassadors programma kregen ook enkele jongeren de kans om Paul Bulcke te ontmoeten en te leren van zijn ervaring. 

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: ‘Internationaal ondernemen is niet evident, wegens heel wat drempels. Toch biedt de technologie kansen. Het buitenland wordt ook steeds groter in een geglobaliseerde wereld. Met het VBO hebben wij alvast werk gemaakt van een brochure over dit thema. Hoe moet je kansen herkennen en erop inspelen?’

De eerste editie van de praktische brochure ‘Internationaal Zakendoen’ werd verdeeld in drie talen en op bijna 15.000 exemplaren.

Klik hier voor de nieuwe, geactualiseerde editie van de brochure ‘Grenzen verleggen – Internationaal zakendoen’.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.