VIP-lunchdebat over de Brexit met Michel Barnier

Michel Barnier, EU-hoofdonderhandelaar voor de Brexit, was op vrijdag 26 oktober te gast op het VBO. Voor het honderdtal CEO’s die present tekenden, was dit een unieke gelegenheid om kennis te nemen van de jongste evoluties en hun vragen te stellen aan de hoofdonderhandelaar.

Geschreven door Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
26 oktober 2018

In de Belgische bedrijfswereld heerst veel ongerustheid over de Brexit. Meerdere studies geven dan ook aan dat België zich in de kopgroep bevindt van EU-landen die mogelijk het zwaarst getroffen worden door de Brexit. 

Een scheidingsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk blijft tot vandaag uit en de tijd dringt, want 19 maart 2019 komt steeds dichterbij. De volgende weken worden cruciaal om alsnog een akkoord te sluiten, wat een voorwaarde is voor iedere toekomstige samenwerking.

In zijn inleidende speech bedankte gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans Michel Bernier voor het uitstekende werk dat hij al heeft verricht en omdat hij de eenheid binnen de EU-27 heeft weten te behouden. “Die eensgezindheid achten wij cruciaal. Wij blijven op u rekenen en hopen dat er snel een goed akkoord kan worden gesloten”, aldus de gedelegeerd bestuurder van het VBO.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.