Cyberveiligheid ook in 2019 prioriteit: de Cyber Security Coalition

De Cyber Security Coalition heeft in 2018 niet stilgezeten. Getuige daarvan is het jaarlijks activiteitenrapport van de vzw getiteld Building a strong cyber security ecosystem. In 2019 vinden we naast de vaste waarden, zoals de experiencesharingsessies, ook een aantal nieuwigheden op het programma.

Anneleen Dammekens, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
09 januari 2019

2018 – Bouwen aan een sterker cybersecurityecosysteem
Het voorbije jaar groeide de Cyber Security Coalition verder uit tot een community van cyberprofessionals die duidelijk as such erkend en gerespecteerd wordt door de overheid en haar partners. In 2018 stonden er niet minder dan vijf experiencesharingsessies op het programma rond thema’s zoals de NIS-richtlijn, PSD2 en de GDPR, Cloud Security, de strijd voor cybersecuritytalent op de arbeidsmarkt, enz. Ook de operationele focusgroepen rond de NIS-richtlijn en privacy en de CSIRT-SOC bleven actief. Er zagen zelfs drie nieuwe focusgroepen het licht: Cloudbeveiliging, Cryptografie en Enterprise Security Architecture.

Op het gebied van sensibilisering was er de nationale cyberveiligheidscampagne over security updates en back-ups. Daarnaast werd de Cybersecurityscan voor kmo’s gelanceerd, een handige (gratis) tool waarmee elke kmo aan de hand van 10 eenvoudige vragen kan testen hoe goed (of slecht) haar computerinfrastructuur beveiligd is, met praktische tips om de geïdentificeerde werkpunten aan te pakken.

2019 - Vaste waarden en nieuwe initiatieven
De experiencesharingsessies (4 keer per jaar) zijn een constante sedert de oprichting van de Coalition eind 2014. Ook in 2019 zullen we telkens weer mogen rekenen op een mooi en evenwichtig dagprogramma waar gerenommeerde experts komen spreken rond een specifiek thema vb. secure application development op 21 februari 2019.[1]

Nieuwigheden die op het programma staan, zijn de creatie van een nieuwe focusgroep rond de Europese Cyberact en het aangaan van nieuwe partnerschappen met organisaties uit binnen- en buitenland zoals Sirris en de European Cyber Security Organisation.

Toegang tot de documenten en evenementen van de Coalition?
De awareness-documentatie van de Cyber Security Coalition is steevast gratis beschikbaar op de website van de Coalition. Maar de deelname aan de experiencesharingsessies en aan de focusgroepen is beperkt tot de leden. Elk bedrijf kan lid worden van de Cyber Security Coalition. Voor meer informatie: consulteer de website.[1] Op de website vind je een volledig overzicht van de geplande activiteiten dat regelmatig een update krijgt.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.