Hoe veilig en beveiligd is uw onderneming? Doe mee met de Veiligheidsbarometer

Hoe sterk (of zwak) is uw onderneming beveiligd? Zijn uw medewerkers op de hoogte van de beveiligingsmaatregelen? Bent u op de hoogte van de nieuwste IT-beveiligingssystemen? Hoe worden nieuwe medewerkers gescreend?

Geschreven door Erik Peetermans, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
10 juli 2018

Het Belgische kenniscentrum Vias Institute wil meten hoe onze bedrijven ervoor staan. Aan de hand van een ‘Veiligheidsbarometer’-enquête onderzoekt het hoe hoog veiligheid en beveiliging op de agenda van onze ondernemingen staan en hoe ze zich wapenen tegen inbreuken. Daarbij komen tal van aspecten aan bod zoals aandacht voor beveiliging, risico-inschatting, veiligheidscultuur en -beleid, IT- en fysieke beveiliging en slachtofferschap.

In het belang van de 50.000 bedrijven die het VBO en zijn federaties vertegenwoordigen, steunen we dit grootschalige initiatief. En roepen we op om een tiental minuten van uw tijd vrij te maken.

Het Vias institute zal alle antwoorden anoniem verwerken en zijn analyses en conclusies terugkoppelen. Ze kunnen dienen als inspiratiebron voor de beveiliging van uw onderneming. De Veiligheidsbarometer zal jaarlijks of tweejaarlijks worden herhaald. Op die manier zal de barometer uitgroeien tot een trendanalyse.

Het VBO spoort alle ondernemingen aan om de vragenlijst in te vullen. Dankzij de grootschalige medewerking kan de barometer een representatieve afspiegeling worden van de manier waarop de bedrijfswereld zich beschermt tegen criminelen die het gemunt hebben op onze ondernemingen.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.