VBO PERSBERICHT

28 september 2017
FR

VBO: tevreden dat uitwerking effectentaks beperkt wordt tot wat werd afgesproken

De federale regering heeft vandaag beslist over de uitwerking van de effectentaks. Die zal alleen gelden voor beursgenoteerde aandelen die op een effectenrekening staan. Dat is een goede zaak volgens het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

In het zomerakkoord werd beslist dat wie meer dan 500.000 euro op een effectenrekening heeft staan, onderworpen wordt aan een belasting van 0,15%. Het was echter niet duidelijk om welke beleggingen het zou gaan. Als niet-beursgenoteerde en nominatieve aandelen onder de effectentaks zouden vallen, zouden ook kleine familiebedrijven de belasting moeten betalen. Door enkel beursgenoteerde aandelen die op een effectenrekening staan te belasten, zal dat nu niet meer het geval zijn.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: “We zijn tevreden dat het gezond verstand heeft gezegevierd door het toepassingsgebied van de effectentaks te beperken tot wat initieel werd afgesproken. Nu is het zaak dat er ook snel duidelijkheid komt over de hervorming van de vennootschapsbelasting, inclusief de fiscale consolidatie. Bedrijven willen fiscale zekerheid voor de komende jaren, wat het investeringsklimaat alleen maar ten goede kan komen.”BART CROES / SOPHIE SINE
COMMUNICATION & EVENTS
28 SEPTEMBER 2017
Contactgegevens
Persdienst
Bart Croes - T + 32 2 515 08 77 | bcr@vbo-feb.be
Sophie Sine - T + 32 2 515 08 03 | ssi@vbo-feb.be
Het VBO, dé stem van de ondernemingen in België, staat – via een 40-tal lid-bedrijfsfederaties – voor meer dan 50.000 kleine, middelgrote en grote ondernemingen die 75% van de tewerkstelling in de private sector voor hun rekening nemen. Onze leden zorgen voor 80% van de export en creëren 2/3 van de toegevoegde waarde in ons land. Als enige overkoepelende interprofessionele werkgeversorganisatie vertegenwoordigen we ondernemingen uit de drie gewesten van ons land.
Uitschrijven    -    Toon in browser

Disclaimer    -    Contact    -    Print    -    Copyright
Share
Tweet
Delen via mail

 
VBO VZW
Ravensteinstraat 4
B - 1000 Brussel
Tel + 32 2 515 08 11

info@vbo-feb.be