Nieuwe editie! Young Talent @ Work

Twee op de drie jongeren (68%) zijn bereid een job uit te oefenen die helemaal niet
aansluit bij hun opleiding of studiekeuze (zie VBO-enquête i.s.m. iVOX bij 500
Belgische jongeren tussen 17 en 27 jaar op www.vbo.be). De werknemer van morgen is leergierig en flexibel, maar met de nodige aandacht voor de privésfeer. De veranderende houding van jongeren bij het zoeken naar een job vraagt ook een
wijziging in uw hr-beleid. Hoe rekruteert én behoudt u jonge werkkrachten? De
brochure ‘Young Talent @ Work’ biedt enkele praktische antwoorden op deze
vraag.We lopen door het proces van aanwerving, instroom (onboarding), ontwikkeling en retentie vanuit het perspectief van jongeren. Elk thema illustreren we met kerncijfers over de verwachtingen en ervaringen van jongeren en we geven concrete tips voor bedrijven om die verwachtingen om te zetten in hr-initiatieven. Elke stap wordt geïllustreerd met inspirerende voorbeelden en getuigenissen van bedrijven én jongeren. De tips en adviezen komen van de jongeren zelf. Meer in het bijzonder van de hr-talenten van de toekomst in het kader van hun masteropleiding in Human Resource Management (HRM) aan Antwerp Management School (AMS).

> Klik hier voor deze brochure


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.