Het Verbond van de Glasindustrie (VGI) groepeert de ondernemingen van wie de industriële activiteit, hoofdbezigheid of nevenactiviteit bestaat in het produceren, de ver-/bewerking van glasproducten, met als voornaamste taken de belangen van de glassector te bevorderen en te verdedigen.

VGI
Verbond van de Glasindustrie

Lid van inDUfed – Sustainable Goods
www.indufed.be


Pleinlaan 5
1050 Brussel 
T + 32 2 542 61 20
F + 32 2 542 61 21
info@vgi-fiv.be
Contact

Guy de Clippele
T + 32 2 542 61 20
F + 32 2 542 61 21
guy.de.clippele@vgi-fiv.be
Voorzitter
Pierre Gérard
Directeur-generaal
Guy de Clippele
Oprichtingsdatum federatie
19/02/1947
Aantal leden
42
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
7.650
www.vgi-fiv.be/


Het VGI heeft een onderhandelings-, vertegenwoordigings-, informatie-, waak- en studieopdracht en is een forum, via commissies en ad hoc werkgroepen. Het zetelt in raden van bestuur, commissies en werkgroepen van verschillende instanties (VBO, UWE, BECI, VOKA, CRB, NBN, BMP, BCCA, INISMa, FEBELIEC, CREG, Sociaal Fonds 115,VAL-I-PAC). Het geeft raad en begeleidt de leden bij herstructureringen, investeringen, wetgeving, milieu, energie. Het fungeert als woordvoerder van de sector bij de federale en regionale overheden, en bij de internationale overheden via de Europese groeperingen (BUSINESSEUROPE, Glass Alliance Europe, IFIEC, CEPMC). Het VGI heeft effectieve en toetredende leden.

Het Verbond van de Glasindustrie (VGI), samen met de federatie van de verwerking van papier en karton (FETRA) en de vereniging van de Belgische fabrikanten van papierdeeg, papier en karton (Cobelpa) bundelen hun krachten in het platform inDUfed. Met deze associatie versterken deze drie industriële beroepsfederaties hun stem, acties en tussenkomsten.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.