Elk bedrijf heeft het moeilijk. Betaal facturen op tijd! (COVID-19)

Elk bedrijf, groot of klein, wordt op de een of andere manier getroffen door de coronacrisis. De impact is voor niemand te onderschatten. Voor veel bedrijven wordt de financiële situatie elke dag nijpender. Wees solidair en betaal facturen op tijd!

Om de liquiditeitsproblemen naar best vermogen op te vangen, nam de overheid samen met onder meer de bank- en verzekeringswereld al uitzonderlijke maatregelen. Maar ook de bedrijven zelf moeten hun verantwoordelijkheid nemen en elkaar steunen. 

Geen heropleving zonder solidaire bedrijven. Betaal facturen op tijd!

Daarom roept het VBO alle bedrijven op om hun facturen op tijd te betalen. Zo geven ze hun leveranciers de broodnodige zuurstof om te overleven. Deze oproep van het VBO wordt gesteund door Agoria, Fevia, Febetra, Febelgra, USS en andere sectorfederaties.Betaal die factuur!

Verantwoordelijkheidszin en solidariteit zijn nu bijzonder cruciaal. Daarom lanceren ook de Boerenbond, UCM en UNIZO samen met het VBO de campagne ‘Schulden maken is ook besmettelijk. Betaal die factuur!’. Doel is om bedrijven te sensibiliseren om de gemaakte afspraken en contracten zo correct mogelijk te blijven naleven. En om geen onbezonnen en eenzijdige wijzigingen door te voeren, want die kunnen leiden tot een desastreus domino-effect. Tegelijk roepen ze ook op om een aantal concrete richtlijnen te volgen. Meer daarover in de open campagnebrief.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.