VBO RADAR – Wereldeconomie groeit 3,1% in 2016

Volgens de meest recente economische vooruitzichten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de wereldeconomie in 2016 groeien met slechts 3,1% en 3,4% in 2017.


Raf Van Bulck, COMPETENTIECENTRUM ECONOMIE & CONJUNCTUUR
17 oktober 2016

De vooruitzichten werden voor zowel 2016 als 2017 met 0,1 %-punt verlaagd ten opzichte van de vorige vooruitzichten van april. Dit weerspiegelt de zwakker dan verwachte economische groei in de Verenigde Staten en de lagere groeivooruitzichten voor de geavanceerde economieën als gevolg van de uitslag van het Brexit-referendum. Bovendien ziet het IMF de mogelijke toename van het antiglobaliseringssentiment als een risico voor de wereldwijde economische groei.

Wat de opkomende economieën betreft, is de bezorgdheid over de Chinese groei verminderd, maar worden verscheidene landen nog steeds geconfronteerd met enorme beleidsuitdagingen om zich aan te passen aan de lagere grondstoffenprijzen.

> Klik hier voor de grafiek in de VBO RADAR
> Ontdek de nieuwe lay-out van de applicatie: download onze app VBO RADAR (Android / iOS) of surf naar http://www.vboradar.be/fl/

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.