De Belgian Business Awards for the Environment zijn aan hun 17de editie toe!

Om de twee jaar organiseert het VBO de Belgian Business Awards for the Environment (BBAE). Deze prijzen belonen kleine en grote ondernemingen die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en economische activiteit en milieuzorg op een innoverende, intelligente manier combineren.


Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE
01 oktober 2019

De BBAE's belonen eco-innovatieve praktijken, proced├ęs en producten uit alle bedrijfssectoren, die bijdragen tot de omslag naar een circulaire, koolstofarme economie, door de ecologische voetafdruk van de productie en consumptie te verkleinen en zo een doeltreffender en bewuster hulpbronnengebruik bevorderen.

Bij de vorige editie sleepten Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals de hoofdprijs in de wacht met hun samenwerking. Ze slaagden erin de jury te overtuigen met twee projecten ('Plant on a truck' en 'Circular Economy') om stromen met materialen die voorheen als afval werden beschouwd, alsnog te benutten voor nieuwe grondstoffen! Een mooi voorbeeld van hoe de industrie en de recyclagesector de handen in elkaar kunnen slaan om meerwaarde te scheppen.

Ditmaal zijn de awards opgedeeld in vijf categorie├źn: management, producten & diensten, processen, samenwerking met ontwikkelingslanden en business & biodiversiteit. En net zoals bij de 16de editie is er nu ook weer de Young Talent-award, die jonge ondernemers in de bloemetjes zet.

 

Verzoent u ook economie en milieu op een innoverende manier? Onderscheidt uw bedrijf zich op het vlak van duurzame ontwikkeling? Ding dan zeker mee naar de Belgian Business Awards, en krijg erkenning voor uw inspanningen van een jury met onafhankelijke experts. Aarzel vooral niet: u hebt nog tot 7 november 2019 om in te schrijven!

De genomineerden kunnen trouwens ook meedingen naar de Europese awards (in 2020).

De prijsuitreiking voor de editie 2019-2020 vindt plaats op 16 maart 2020 op het VBO, in aanwezigheid van verschillende prominente gasten.                               

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.