Duurzame Belgische innovaties beloond op Europees niveau

Op 3 november 2020 onthulde de Europese Commissie de winnaars van editie 2020-2021 van de European Business Awards for the Environment (EBAE), de Europese tegenhanger van de Belgian Business Awards for the Environment.


Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE
01 december 2020

In september van dit jaar kregen 10 bedrijven een Belgian Business Award for the Environment (BBAE), een award die ondernemingen beloont voor hun bijdrage aan een circulaire economie aan de hand van ecologisch innovatieve praktijken, procedés of producten. De Belgische laureaten worden vervolgens automatisch ingeschreven voor de EBAE.

In totaal werden 94 kandidaten uit 16 landen ingeschreven. Al die ondernemingen combineren met succes innovatie, concurrentiekracht en uitzonderlijke milieuprestaties. Samen werden ze beloond met 6 gouden medailles, 10 zilveren medailles en 12 rijzende sterren.

Verschillende Belgische ondernemingen sleepten een prijs in de wacht.

  • Gouden medaille in de categorie Samenwerking met ontwikkelingslanden: Ondernemers voor Ondernemers (OVO), met het project Sustainable Technology for Africa. OVO ondersteunt economische groei en start-ups in Afrika door lokaal ondernemerschap te stimuleren, en door meer bepaald het accent te leggen op kennisoverdracht tussen Afrikaanse en Belgische ondernemingen en op financieringsmogelijkheden.
  • Het bedrijf CO2 Logic ging naar huis met een rijzende ster dankzij zijn TEG STOVE climate project.
  • DEME behaalde in de categorie Management de zilveren medaille met zijn project Environmental campaign 2019.
  • In de categorie Process (Productietechnieken en -processen), werd een gedeelde zilveren medaille toegewezen aan DuCoop en L’Oréal (grote winnaar van BBAE 2020) voor hun respectieve projecten ZAWENT: circular economy in a sustainable residential area en Waterloop factory. 

Een dikke proficiat aan alle winnaars!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.