Energia weerspiegelt ambities van vroegere Belgische Petroleum Federatie

De Belgische Petroleum Federatie verandert van naam en heet voortaan Energia. Met de nieuwe naam wil de federatie beter aansluiten bij de energietransitie en de toekomstvisie van de sector. 


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
29 oktober 2021

Om de klimaatdoelen en de energietransitie naar een koolstofarme maatschappij waar te helpen maken, vormen de leden van de federatie zich om tot multi-energie actoren en werken ze aan de technologische oplossingen van morgen. De ontwikkeling van nieuwe technologieën en het aanleveren van koolstofarme energie-oplossingen staan daarbij centraal. De tankstations van morgen zullen evolueren naar multi-energie hubs, met een divers aanbod aan conventionele en koolstofarme brandstoffen, elektrische laadpalen alsook biogas en waterstof.

De energietransitie vereist de inzet van alle duurzame technologieën en energievormen, waaronder hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen. Deze worden onmisbaar in de lucht- en scheepvaart en in het vrachtwagentransport, waar alternatieven moeilijker zullen doorbreken. In het segment personenwagens zullen ze bovendien een belangrijke rol blijven spelen om het huidige en toekomstige wagenpark snel te helpen vergroenen, naast de geleidelijke uitrol van elektrische wagens.

Pieter Timmermans, CEO van het VBO: “Onderzoek en ontwikkeling rond nieuwe technologieën – bv. voor de productie van vloeibare en gasvormige brandstoffen of op het vlak van motoren – zal actief bijdragen tot de vergroening van de sector. Het VBO staat volledig achter de ambitie, de inzet en de dynamiek van onze leden-sectorfederaties en ondernemingen die innoveren en zich net als Energia vandaag heruitvinden om energieoplossingen voor de wereld van morgen te ontwikkelen.”

Foto: Wim De Wulf, Secretaris-generaal Energia, Bernadette Spinoy, voorzitster Energia en Pieter Timmermans, CEO VBO FEB. © Stijn Vanderdeelen // STYN.be

 

 

 

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.