Waterstof- en CO2-infrastructuur in België – Uw bijdrage is essentieel

Waterstof zal een sleutelrol spelen in de decarbonisatie van onze samenleving, zeker voor de industrieën waarvoor elektrificatie geen oplossing is en voor zwaar transport. Waterstof zal ook gecombineerd kunnen worden met andere elementen om e-gas en e-brandstoffen te leveren. Gezien het groeiende belang van deze energievector, rijzen er vragen rond het vervoer van waterstof en CO2 met het oog op de opslag en het hergebruik ervan. En dat los van de uitdagingen rond productie, invoer en gebruik.


Olivier Van der Maren, COMPETENTIECENTRUM ENERGIE, KLIMAAT & MOBILITEIT
02 maart 2021

Om meer zicht te krijgen op de noden en de lokalisatie van een toekomstig CO2- en H2-netwerk, lanceert Fluxys, een grote kanshebber voor het ontwikkelen en het exploiteren van een toekomstig netwerk (met zoveel mogelijk hergebruik van de bestaande aardgasinfrastructuur), een informatieronde (‘request for information’). Aan de hand van die informatie zal het de potentiële aansluitingsnoden van de industrieën op die twee vectoren identificeren. De informatie dienen als input voor de reflecties van Fluxys rond het ontwerpen en lokaliseren van de toekomstige H2- en CO2-netwerken.

> Neem deel aan deze informatieronde via de website van Fluxys.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.