Zet op 9 december een vrachtwagenchauffeur in de bloemetjes!

Hoewel iedereen wéét dat ze onmisbaar zijn, wordt de overgrote meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs dagelijks geconfronteerd met een gebrek aan waardering, zo blijkt uit een recente chauffeursbevraging. Slechts 18% geeft aan voldoende waardering te krijgen. Met de organisatie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur hoopt Febetra, de federatie van Belgische transporteurs en logistieke dienstverleners, dat cijfer de hoogte in te stuwen.


Sofie Brutsaert, COMPETENTIECENTRUM ENERGIE, KLIMAAT & MOBILITEIT
11 oktober 2021

De meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs beseffen dat ze een zinvol beroep (82%) uitoefenen met veel verantwoordelijkheid (90%). Bovendien zijn 3 op de 4 beroepschauffeurs trots op hun vak. Toch leren de cijfers ons ook iets anders: amper 18% geeft aan dat zij waardering krijgen tijdens de werkuren: bij de laad- en loskaaien, in de omgang met klanten of weggebruikers …

Het is dus de hoogste tijd om vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten! Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen komen al die grondstoffen, levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, kleding en bestellingen nergens aan.

Daarom organiseert Febetra op 9 december de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De boodschap van die dag is heel eenvoudig: Vrachtwagenchauffeurs, bedankt! 

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur wordt de noemer van tal van lokale acties, want het is zo dat we chauffeurs het best bereiken. Wanneer chauffeurs op 9 december bij bedrijven gaan laden of lossen, wordt overal in het land de rode loper voor hen uitgerold.

Deelname staat open voor alle bedrijven. U kunt dus ook deelnemen. Dat doet u door een actie te organiseren naargelang de mogelijkheden. Wij denken aan die rode loper of een kopje koffie, een versnapering … De keuze is aan u, zolang de boodschap maar duidelijk overkomt.

Inschrijven kan via de website www.dvc2021.be, waar u uw gegevens invult op het tabblad ‘Inschrijven’.

Laten we van 9 december 2021 een onvergetelijke dag maken voor deze onmisbare beroepsgroep! #DVC2021

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.