De Belgian Business Awards for the Environment zijn aan hun 18de editie toe!

Om de twee jaar organiseert het VBO de Belgian Business Awards for the Environment (BBAE). Deze prijzen belonen kleine en grote ondernemingen die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en economische activiteit en milieuzorg op een innoverende, intelligente manier combineren.


Vanessa Biebel, CHIEF OPERATING OFFICER EN EXECUTIVE MANAGER VAN HET COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE
06 september 2021

De BBAE's belonen eco-innovatieve praktijken, procedés en producten uit alle bedrijfssectoren, die bijdragen tot de omslag naar een circulaire, koolstofarme economie, door de ecologische voetafdruk van de productie en consumptie te verkleinen en zo een doeltreffender en bewuster hulpbronnengebruik bevorderen.

Bij de vorige editie sleepte de L'Oréal-fabriek in Libramont de hoofdprijs in de wacht. De Belgische fabriek van de groep is sinds 2019 een 'Waterloop factory': al het nutswater komt uit een gesloten circuit met gerecycleerd water. DuCoop, dat gebruikmaakt van een unieke combinatie van groene technologieën (70% minder CO2-uitstoot) voor de nieuwe woonwijk ‘De Nieuwe Dokken’ in Gent, en BSH Home Appliances, dat energie-efficiënte huishoudapparaten aan gezinnen in armoede verhuurt met als primair doel bij te dragen tot een verlaging van de energie- en waterkosten, vulden de top 3 aan.

De Awards zijn opgedeeld in vijf categorieën: Management, Producten en diensten, Productietechnieken en-processen, Samenwerking met ontwikkelingslanden en Business en biodiversiteit. En net zoals bij de vorige edities is er ook weer de Young Talent-award, die jonge ondernemers in de bloemetjes zet.

Verzoent u ook economie en milieu op een innoverende manier? Onderscheidt uw bedrijf zich op het vlak van duurzame ontwikkeling? Ding dan zeker mee naar de Belgian Business Awards 2021-2022, en krijg erkenning voor uw inspanningen van een jury met onafhankelijke experts. Aarzel vooral niet: u hebt nog tot 31 oktober 2021 om in te schrijven!

De prijsuitreiking voor de editie 2021-2022 vindt plaats op 14 maart 2022, in aanwezigheid van verschillende prominente gasten.

Het korte inschrijvingsformulier en alle informatie vindt u op www.bbae.be

U kan ook terecht bij Dominique Van Poucke dvp@vbo-feb.be

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.