De troef van SDG’s voor uw onderneming? Specifieke VBO-website maakt u wegwijs!

Wat kunnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (in het Engels: Sustainable Development Goals of kortweg SDG’s) betekenen voor uw onderneming? Om die vraag te beantwoorden plaatste het VBO zopas een tool online. De website www.sdgvoicefeb.be richt zich specifiek op u, onderneming of federatie.

Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM DUURZAME ONTWIKKELING & MOBILITEIT
27 februari 2018

Op deze website (her)ontdekt u niet alleen de SDG’s, maar leert u ook welke opportuniteiten ze bieden, via welke goede praktijken andere ondernemingen u reeds voorgingen en, concreet, welke eerste stappen u moet zetten om duurzame ontwikkeling te integreren in uw bedrijfsstrategie. In de loop van het jaar uploaden we er ook geregeld interviews met CEO’s in de vorm van korte video’s en houdt u de vinger aan de pols van de nieuwste SDG-ontwikkelingen dankzij onze updates: jongste rapporten, relevante studies enz.

Deze miniwebsite is een eerste verwezenlijking in het kader van de benoeming van het VBO als SDG Voice 2018. Twee evenementen zorgen voor het slotakkoord van de acties van het VBO als ambassadeur van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen: een eerste met jongeren en CEO’s en een tweede dat focust op de praktische implementering van de doelstellingen.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.