Essenscia publiceert zesde duurzaamheidsverslag in 10 jaar!

Essenscia, de sectorfederatie van de chemische industrie en de life sciences, stelde op 22 oktober haar jongste duurzaamheidsrapport voor in een leerrijke en overtuigende uiteenzetting. Het rapport focust op vier maatschappelijk relevante thema’s die een rechtstreekse impact hebben op de toekomstige ontwikkeling van de sector, zowel in België als daarbuiten: energie en klimaat, plasticafval, circulaire economie en het aantrekken van talent.


Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE
29 oktober 2019

Het is al de zesde keer dat de federatie die oefening maakt. Elke editie zitten er enkele nieuwigheden in het rapport:

  • De publicatie van de ‘materialiteitsmatrix’ conform de GRI-normen (Global Reporting Initiative). De materialiteitsmatrix geeft een goed beeld van de prioriteiten m.b.t. de verschillende uitdagingen van zowel interne experts als externe stakeholders;
  • De bevestiging van de credibiliteit van het rapport door een extern auditbureau;
  • De focus op 4 grote maatschappelijke uitdagingen. Die strategische keuze toont aan dat de sector wil blijven ijveren voor dialoog en wil blijven zoeken naar oplossingen samen met de verschillende maatschappelijke actoren.

Verder maakt het rapport de stand van zaken op voor de 40 sleutelindicatoren in drie domeinen: People, Planet en Prosperity. Er zijn officiële gegevens tot 2017 of 2018. De bronnen werden steeds vermeld in de grafieken.

Alle gegevens, de filmpjes en de voorbeelden uit bedrijven zijn beschikbaar op de website www.essensciaforsustainability.be.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.