Gratis MOOC ‘Business & Decent Work’ van de IAO

Hoe kunnen we de achtste duurzame ontwikkelingsdoelstelling van de VN concreet in de praktijk brengen? De doelstelling is de volgende: bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.


Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE Annick Hellebuyck, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
05 juli 2021

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) doet aan actieve ondersteuning van de socio-economische en politieke actoren die zich engageren om de fundamentele sociale normen te respecteren en om de doelstelling ‘waardig werk voor iedereen’ te bewerkstelligen tegen 2030. Als agentschap van de Verenigde Naties, heeft de IAO een unieke tripartiete structuur bestaande uit de werkgevers, werknemers en regeringen van over de hele wereld. Al meer dan 100 jaar is het de taak van de IAO om de fundamentele sociale normen te promoten en de sociale dialoog rond arbeid te versterken.

Daarom organiseert het opleidingscentrum van de IAO een nieuwe, gratis MOOC (Massive Online Open Course – onlinecursus) met de titel ‘How enterprises contribute to achieve decent work for all’, van 6 september tot 15 oktober 2021. De bedoeling van die MOOC is om bedrijven die willen bijdragen aan de Agenda 2030 concreet vooruit te helpen met duurzame, verantwoorde en inclusieve handelspraktijken, gestoeld op de principes in de Tripartite Declaration of Principles concerning Multinational Enterprises and Social Policy.

Het opleidingscentrum van de IAO in Turijn beschikt over een veelzijdige, flexibele expertise voor het organiseren van praktische en interactieve opleidingen voor overheden, werkgevers en werknemers alsook de organisaties die hen vertegenwoordigen. De nieuwe opleiding is een absolute must voor zij die actie willen ondernemen, of ze nu actief zijn in een onderneming, een werkgeversorganisatie of een andere groep stakeholders. Doorheen de cursus worden verschillende fundamentele sociale instrumenten die bestaan op supranationaal niveau met elkaar in verband gebracht. De cursus is bij momenten interactief, op andere momenten ligt de nadruk op zelfstudie.

Deelnemers moeten zich inschrijven voor 5 september 2021.
> Meer informatie

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.