Sociale grondrechten op het SDG Forum 2021

Op 5 oktober vindt de vierde editie van het SDG Forum plaats. Als eerste multistakeholdersforum over de SDG’s (1) in de Benelux brengt het SDG Forum ondernemingen, ngo’s, vakbonden, de academische wereld en beleidsmakers met elkaar in contact rond uiteenlopende thema’s. Het VBO is één van de 20 partnerorganisaties en nodigt u graag uit voor deze fysieke bijeenkomst, op de site van Tour & Taxis (Brussel) (2).


Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE Ineke De Bisschop, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID Annick Hellebuyck, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
22 september 2021

Wat kunt u verwachten?

- Plenaire sessies met onder andere Will Steffen, Janez Potocnik, Phoebe Koundouri en Jeffrey Sachs
- Openingsspeech van de eerste minister en slotwoord van minister Zakia Khattabi
- Een maatschappelijk debat waarin Vanessa Biebel (VBO) de werkgevers vertegenwoordigt en een politiek debat
- Een twintigtal thematische workshops

Niet te missen: de workshop over de tripartiete verklaring om 14.00 u.!

De sociale partners uit de Nationale Arbeidsraad vertellen u alles over de Tripartiete beginselverklaring betreffende multinationale ondernemingen en sociaal beleid van de IAO (Internationale Arbeidsorganisatie). 

De interprofessionele sociale partners (VBO, UNIZO, UCM, UNISOC, Boerenbond, ACV, ABVV en ACLVB) hebben zich ertoe verbonden om de verklaring in België bekend te maken en te promoten. In zijn advies nr. 2203 van 3 maart 2021, verbindt de NAR zich ertoe om een jaarlijks actieplan uit te werken in nauwe samenwerking met de FOD Werk. 

De workshop van 5 oktober (14.00 u. – 15.15 u.) biedt een schat aan informatie over verschillende concrete tools die ondernemingen kunnen inzetten om SDG 8 op hun niveau te implementeren, in samenhang met SDG 17. Het is een mooie kans voor ondernemingen die zich engageren rond allerlei aspecten van duurzame ontwikkeling. 

Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. 

(1) Ter herinnering, de Sustainable Development Goals (SDG) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (DOD), vastgelegd door de VN in 2015, omvatten een uitgebreid actieplan voor een duurzamere wereld zonder armoede.
(2) Een Covid Safe Ticket is vereist.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.