The Shift on Tour zet duurzame én innovatieve projecten in de kijker

The Shift is een organisatie die een belangrijke schakel vormt in de transitie naar een duurzame samenleving en economie. De organisatie verenigt zo’n 480 organisaties waaronder het VBO en vele van onze sectorfederaties en is het Belgisch verzamelpunt voor duurzame ontwikkeling. In samenwerking met haar leden kwam voor het eerst het netwerkevenement “The Shift on Tour” tot stand.


Stephan Vandermolen, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE
16 juni 2021

Van Antwerpen tot Luik werden verschillende duurzame en innovatieve projecten van de leden in de spotlights gezet. Enkele voorbeelden. Vlaams Minister Wouter Beke kwam een kijkje nemen in Cultureghem, een project in Abattoir (Anderlecht) dat een kwaliteitsvollere gedeelde ruimte voor ogen heeft. De overdekte markt van maar liefst 10.000 m2 is zeer populair in het weekend, maar in de week is het er meestal verlaten. Cultureghem speelt daarop in met verschillende duurzame initiatieven. Bij Kookmet gebruiken ze onverkochte groenten en fruit en andere duurzaam verzamelde voeding om op mobiele keukens mee te koken. Ze brengen zo een grote groep vrijwilligers samen en zorgen voor gratis eten voor een zeer divers publiek. Een ander project van Cultureghem is Ketmet: elke woensdag wordt Abattoir het grootste overdekte speelplein van Brussel. 

Meer informatie over de deelnemende projecten aan The Shift on Tour vindt u op https://theshift.be/nl/activiteiten/the-shift-on-tour 

Wij kijken alvast uit naar een volgende leerrijke en interessante editie.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.