BREXIT: het VBO houdt u op de hoogte!

Binnen een tiental dagen, op 1 januari, stapt het Verenigd Koninkrijk (VK) effectief uit de Europese interne markt en douane-unie. Dat betekent dat de ondernemingen die handel drijven met het VK tal van nieuwe verplichtingen en procedures krijgen opgelegd. Of de EU en het VK de komende dagen nu tot een nieuw handelsakkoord komen of niet.

We geven u graag mee dat het VBO, naast zijn diverse vorige initiatieven, zopas een rubriek over de Brexit publiceerde op zijn website.

Daarmee willen we de ondernemingen helpen de talrijke veranderingen die eraan komen op 1 januari voor te bereiden, zodat ze klaar zijn voor de nieuwe situatie.

Het VBO vat er de voornaamste informatie van de Belgische, Europese en Britse autoriteiten kort samen. Bovendien zullen we de specifieke Brexit-website de komende dagen en weken regelmatig updaten.

U vindt er informatie over de verschillende aspecten van de Brexit per thema: import en export, transport, professionele mobiliteit, juridische kwesties, specifieke wetgeving enz. Er is ook een rubriek waarin de steunmaatregelen voor de ondernemingen worden aangekaart.

U kunt het dossier vanaf nu raadplegen via de volgende link.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.