BBE legt de focus op de volgende 6 maanden

Op 24 januari organiseerde het VBO haar Belgian Business for Europe-platform. Dat evenement werd zoals steeds geopend door voorzitter Thomas Tindemans, die een uiteenzetting gaf inzake het Europese politieke landschap. Met niet enkel moeilijkheden aan de grenzen en ver daarbuiten, maar ook met ontbrekende puzzelstukken binnen de EU, zijn er genoeg uitdagingen waarmee de EU dezer dagen geconfronteerd wordt.


Sofie Declerck, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
25 januari 2022

Daarna lichtte gastspreker Pierre Cartuyvels, adjunct-permanent vertegenwoordiger van België bij de Europese Unie, toe wat er ons allemaal te wachten staat op Europees vlak. Met een Commissie die in het midden van haar mandaat zit en het Franse voorzitterschap de volgende zes maanden, zijn er bepaalde dossiers waarin hopelijk een aantal belangrijke knopen kunnen worden doorgehakt. Zo denken we meteen aan het Fit for 55-pakket en de Digital Services Act en Digital Markets Act. In andere dossiers gaat het niet zo vlot, maar leeft de hoop om vooruitgang te kunnen boeken en proactief te kunnen zijn, zoals in het fameuze taxonomiedossier. Bovendien heeft België ook de voorbereiding van het voorzitterschap van de EU in 2024 ‘operationeel’ gelanceerd.

Deelnemers konden daarna hun vragen stellen en bezorgdheden uiten betreffende de Europese dossiers waarmee zij te maken krijgen. Eén ding staat vast, Europa gaat een boeiend, transformatief, maar vooral ook uitdagend halfjaar tegemoet.

Artikel geschreven in samenwerking met Fien Van Reempts

Foto ©belga

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.