Eerste BBE na de zomer: het VBO neemt de Europese dossiers onder de loep

Twee weken na de toespraak van de voorzitster van de Europese Commissie over de State of the Union kwam het VBO-platform Belgian Business for Europe virtueel samen om een breed gamma aan Europese dossiers te bespreken.


Sofie Declerck, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
28 september 2021

Op maandag 27 september kregen de leden een unieke kijk achter de schermen van COREPER I. Ambassadeur Pierre Cartuyvels gaf een stand van zaken over een waaier van Europese dossiers zoals het ‘Fit for 55’-programma, de digitale transformatie en het Europees Geneesmiddelenagentschap. Ook de zeer actuele conferentie over de toekomst van Europa en het veelbesproken debat over strategische autonomie kwamen aan bod. De verhelderende uiteenzetting van de ambassadeur werd gevolgd door een boeiende, interactieve discussie met de leden over de positie van België op gebied van de regelgeving over artificiële intelligentie en sociale zekerheid.

Na het gesprek met ambassadeur Cartuyvels pikte BBE-voorzitter Thomas Tindemans in op de actualiteit door een overzicht te geven van de intentieverklaring van Commissievoorzitter Von der Leyen, waarbij hij de voor de leden meest relevante initiatieven kort duidde. Olivier Joris, Executive Manager van het CC Europa & Internationaal van het VBO, sloot de vergadering af door kort in debat te gaan met de leden over de lopende dossiers bij het VBO, waarbij onder andere de evoluties rond due dilligence en sustainable financing aangekaart werden.

Artikel geschreven in samenwerking met Fien Van Reempts

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.