Kris Peeters te gast bij BBE

Het VBO-platform BBE (Belgian Business for Europe) kwam afgelopen dinsdag opnieuw virtueel samen om de actuele Europese dossiers te overlopen na de eerste beleidsverklaring van Ursula von der Leyen.


Mika Camps, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
23 september 2020

De vergadering begon met een inleiding door BBE-voorzitter Thomas Tindemans, voorzitter van de raad van bestuur van Hill+Knowlton Strategies. Op basis van de uiteenzetting van de heer Tindemans werden de belangrijkste actuele Europese dossiers, zoals de State of the Union van Commissievoorzitter von der Leyen, besproken. Thema’s die aan bod kwamen waren onder meer de interne markt, het meerjarenbudget en herstelplan van de EU en de Brexit.

In het tweede deel konden de deelnemers van gedachten wisselen met Kris Peeters, Belgisch lid van het Europees Parlement (EVP-fractie) en in die hoedanigheid onder meer zetelend in de Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming (IMCO). De heer Peeters deelde met de aanwezigen dan ook zijn kijk op een aantal prioriteiten rond de versterking van de interne markt en op het Duitse voorzitterschap van de Europese Raad. Hij gaf ook een stand van zaken over de Brexit, waar hij als vertegenwoordiger van zijn fractie in de vernieuwde UK Coordination Group (UKCG) zetelt.

Na de presentatie volgde een uitgebreide vragensessie, waarin de deelnemers verduidelijking konden vragen over zaken zoals het aangekondigde Carbon Border Adjustment Mechanism, de geplande versterking van de interne markt en de verdeling van de Brexitreserve en het Next Generation EU-fonds. Het VBO dankt de heer Peeters en alle deelnemers voor hun aanwezigheid en kijkt uit naar de volgende BBE-sessie.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.