Nieuwe voorzitter voor BusinessEurope

Het VBO nam als Belgisch lid van de Europese werkgeversorganisatie BusinessEurope deel aan het evenement dat officieel een einde maakte aan het mandaat van voorzitter Pierre Gattaz en het mandaat van de nieuwe voorzitter, Fredrik Persson uit Zweden, inluidde.


Olivier Joris, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
11 juli 2022

Het VBO bedankte Pierre Gattaz voor het werk dat onder zijn voorzitterschap werd verricht en wenste Fredrik Persson veel succes. In zijn korte toespraak benadrukte die laatste het belang van de versterking van de competitiviteit van Europa en zijn bedrijven, die de motor vormen voor toekomstige groei en welvaart. Hij riep de Europese Commissie ook op haar inspanningen op drie fronten verder te zetten: de werking van de interne markt verbeteren, een ambitieus handelsbeleid blijven voeren en de engagementen rond betere regelgeving in de praktijk omzetten. 

Pieter Timmermans (VBO), Fredrik Persson (nieuwe voorzitter van BusinessEurope, derde van links op de foto) et Markus Beyrer (directeur-generaal van BusinessEurope, vierde van links op de foto).  

Main picture © BusinessEurope | Photos: Michel Verpoorten - Triptyque.be

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.