Eind juni reikte het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) voor de 5e keer de Herman Van Rompuy Scholarship uit en dat aan Victor Préaux, een jonge Brusselaar met bijzondere interesse in internationale relaties.


Bart Croes, COMMUNICATION & EVENTS
01 juli 2019

In 2014 lanceerde het VBO samen met de Stichting Bekaert en de Fondation van der Rest – twee stichtingen die werden opgericht ter ere van twee gewezen VBO-voorzitters – een uniek initiatief om jongeren met zin voor ondernemen te stimuleren om Europees te denken en te handelen. Wie vandaag wil ondernemen, moet nog meer dan vroeger over een degelijke kennis van de Europese economische integratie en de Europese spelregels beschikken, want Europa bepaalt een groot deel van de nationale wetgeving. Deze studiebeurs, uitgereikt onder de naam van de eerste voorzitter van de Europese Raad, financiert de studies van een jonge Belg aan het Europacollege in Brugge.

Het Europacollege is een prestigieuze instelling die verschillende masters in gespecialiseerde Europese studies aanbiedt en waar elk jaar jongeren uit meer dan 50 landen studeren. Het VBO is ervan overtuigd dat het Europacollege jongeren een unieke kans biedt om zich het Europese denken eigen te maken. Bovendien geeft het VBO de laureaat ook de kans om een stage te lopen binnen zijn eigen competentiecentrum Europa & Internationaal.

Het VBO maakte een korte video van dit event.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.