Versterkte samenwerking taks op financiële transacties: werkgeversorganisaties uit zeven landen waarschuwen voor de gevaren !

De taks op financiële transacties wordt één van de belangrijke thema’s van de Frans-Duitse Top die vandaag plaatsvindt. Deze landen namen immers het initiatief voor een versterkte samenwerking die elf landen, waaronder België, verenigt om een financiële transactietaks op Europees niveau in te voeren.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
19 februari 2014

Hoewel de landen het onderling niet eens zijn over de te volgen koers, hebben Frankrijk en Duitsland aangekondigd dat ze de besprekingen weer op gang willen trekken naar aanleiding van hun Top van vandaag. Ze beogen de uitwerking van een nieuw voorstel waarrond een consensus kan worden bereikt.

Vooruitlopend op deze Top hebben de werkgeversorganisaties van zeven betrokken landen, met name  de MEDEF (Frankrijk), BDI en BDA (Duitsland), Confindustria (Italië), CEOE (Spanje), IV (Oostenrijk), CIP (Portugal) en het VBO (België), een gezamenlijke brief gestuurd naar de Europese leiders en naar hun respectieve landen om te waarschuwen voor de gevaren van deze taks.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: “Wij hebben België al herhaaldelijk gevraagd uit deze procedure van versterkte samenwerking te stappen zolang niet alle ons beconcurrerende landen (Luxemburg, Groot-Brittannië, Nederland, ...) er niet aan deelnemen en er geen ernstige impactstudie voor ons land gemaakt is. Dit initiatief mag er immers alleen komen op internationale schaal of voor de EU in haar geheel. Een versterkte samenwerking die slechts van toepassing is op elf landen, zadelt de operatoren en beurzen in deze landen op met een handicap ten opzichte van de landen die niet deelnemen.”

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.