Belangrijke info van Belgische douane aan bedrijven

De Belgische douane heeft belangrijke informatie verspreid over de verplichte aanvraag van een zgn. EORI-nummer (Economic Operator Registration and Identification).


Wesley De Visscher, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
21 december 2016

Vanaf 7 januari 2017 is de persoon die goederen invoert van buiten de Europese Unie verplicht een EORI-nummer in te voeren. Dit nummer is een uniek identificatienummer voor douanematerie en is geldig in heel de Europese Unie. Zonder het EORI-nummer kunnen douane-aangiftes in het geautomatiseerde aangiftesysteem PLDA niet meer gevalideerd worden.

De Algemene Administratie Douane en Accijnzen neemt volgende maatregel tot en met 7 februari 2017: als u nog geen EORI-nummer heeft, vult u in vak 8 de code ‘BEPRIVATEPERSON’ in, gevolgd door uw naam en adres. In vak 44 moet de code ‘YO40’ ingevuld worden met vermelding van het btw-nummer.

Het is belangrijk dat u uw EORI-nummer zo snel mogelijk aanvraagt. Bovenstaande overgangsmaatregel is slechts tijdelijk.

Uw EORI-nummer aanvragen is eenvoudig. Meer informatie over EORI en het aanvraagformulier vindt u op http://fiscus.fgov.be/interfdanl/nl/enterprises/eori.htm. Binnen de 48 uur krijgt u een EORI-nummer toegewezen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.