Douane: dringend voorbereidingen treffen voor de Brexit

Maart 2019 komt met rasse schreden dichterbij. We raden de ondernemingen actief in het Verenigd Koninkrijk sterk aan om zich voor te bereiden op de gevolgen van de Brexit met betrekking tot douane (en btw).


Jean Baeten, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
19 september 2018

Zoals vermeld in het artikel over de 10e verjaardag van de AEO-status (Authorised Economic Operator) is de beste voorbereiding zonder enige twijfel om zo spoedig mogelijk het AEO-statuut – en dus ook alle faciliteiten waartoe die status toegang geeft (en nog zal geven) – aan te vragen.

Op de website van de Administratie Douane en Accijnzen vindt u een pagina met essentiële informatie voor een goede voorbereiding.

Bovendien staat sinds 18 september 2018 een nieuwe app van de FOD Economie online waarmee elke onderneming zelf de impact van de Brexit op haar activiteiten kan berekenen. Het gaat om de ‘Brexit Impact Scan’, die u terugvindt op de webpagina van de FOD Economie gewijd aan de Brexit .

Succes met de voorbereidingen!

> Lees ook ons persbericht Brexit : Hope for the best, prepare for the worst

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.