Nieuwe organisatiestructuur fiscus!

De algemene administratie van de fiscaliteit heeft een volledige herstructurering achter de rug. In het verleden hebben wij u reeds geïnformeerd over deze grootste reorganisatie waarbij drie administraties werden gevormd. Een administratie Particulieren, Kleine en Middelgrote Ondernemingen en Grote Ondernemingen. De verschillende administraties zullen vanaf nu doelgroepgericht in plaats van materiegericht werken (btw, vennootschapsbelasting,…).


Wesley De Visscher, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
12 juli 2016

Met deze doelgroepgerichte aanpak wil de AAFisc een dienstverlening over alle materies heen op maat van de belastingplichtige aanbieden. Er zal voor elke belastingplichtige dus maar 1 kantoor meer bevoegd zijn voor het beheer van alle materies. Zo kan een kmo voor zowel haar personenbelasting, vennootschapsbelasting als voor btw bij hetzelfde kantoor terecht.

De laatste fase van de hervorming is op 1 juli 2016 afgerond. Naast de drie voornoemde administraties bestaat er ook nog een centrum in Eupen en een centrum Buitenland.

Meer gedetailleerde informatie over de oprichting van deze centra vindt u in de onderstaande circulaires:

Oprichting Centrum Grote Ondernemingen
Oprichting Centrum KMO’s
Oprichting Centrum Particulieren

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.