Telewerk – perspectief is er, nu nog even volhouden

Begin deze week ontmoetten de werkgeversorganisaties premier Alexander De Croo en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne over het belang van telewerk in de strijd tegen het coronavirus. Het Verbond van Belgische Ondernemingen blijft maximaal inzetten op telewerk ondersteunen want het is en blijft een efficiënt middel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar het benadrukt wel dat de negatieve gevolgen van dat verplicht en fulltime telewerken zich manifesteren bij werkgevers en werknemers.


Joris Vandersteene, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
17 maart 2021

Wat merken we op het terrein?

  • 60% van de bedrijven geeft aan problemen te ondervinden met verbondenheid in de organisatie.
  • 80% geeft aan zich zorgen te maken over het mentaal welzijn van zijn medewerkers.
  • 40% geeft aan arbeidsorganisatorische problemen te ondervinden met rekrutering en onboarding van nieuwe medewerkers en dan vooral jonge starters in hun eerste job. Ze merken ook verhoogd vroegtijdig uitvallen bij deze groep.
  • 20% geeft aan zijn opleidingsplannen niet te kunnen uitrollen zoals gepland.
  • 50% van de bedrijven geeft aan dat fulltime/verplicht telewerk een negatieve tot heel negatieve invloed heeft op de productiviteit.

Telewerk piekt

Uit de recente cijfers van de ERMG blijkt dat het percentage fulltime telewerk nog nooit zo hoog was. Maar liefst 34% van de werknemers werkt voltijds thuis. Dat is 5 procentpunt hoger dan tijdens de eerste lockdown in de maand april (toen 29%). Als we daar nog de werknemers bijtellen die regelmatig telewerken, komen we uit op zo’n 48%, opnieuw een record sinds het begin van de pandemie. Het aantal werknemers op de werkplek blijft constant met zo’n 42%.

 

Ook de automatische koppeling van stijgende mobiliteit aan een dalende inspanning qua telewerk – ondersteund door data van telecomoperatoren en Google Mobility – dient absoluut van meer nuance voorzien te worden. We wijzen al een aantal maanden op het feit dat ook én vooral het hernemen van de economische activiteit in bepaalde sectoren en meer toegelaten fysieke onderwijsactiviteiten een grote impact hebben op deze mobiliteitscijfers. Een een-op-een koppeling tussen mobiliteit en telewerk is een al te makkelijke conclusie. 

Clusters op de werkvloer blijven black box

Het recente cijfer van Sciensano dat berichtte dat 40% van de besmettingsclusters op de werkvloer plaatsvinden geeft een vertekend beeld van de realiteit. Het wordt als argument gebruikt tegen versoepelingen qua telewerk maar dient in de juiste context geplaatst te worden.

Wanneer we weten dat slechts 11% van de besmettingen gelinkt kan worden aan een cluster (vanaf 2 aan elkaar gelinkte besmettingen), dan wordt maar 4,4% van de besmettingen op weekbasis gelinkt aan de arbeidsplaats, ervan uitgaande dat de contacttracing na meer dan een jaar geen kinderziektes meer vertoont.

Los van onze overtuiging dat telewerk een broodnodige maatregel is en blijft in de strijd tegen het virus, willen we absoluut meer nuance aanbrengen in de redenen die worden aangehaald om terugkeermomenten zelfs niet te overwegen. Het fulltime en verplicht telewerk kan je niet aanhouden op basis van casuïstiek en een te makkelijke interpretatie van de cijfers. Deze boodschap gaven we dan ook mee aan de regering.

VBO – De regering gaf ons daarom perspectief om na de paasvakantie en voor zover de cijfers het toelaten, de terugkeermomenten – zonder extra administratieve last en verplichtingen – in te voeren. Maar dan is het essentieel dat we het verplichte en fulltime telewerken nog een aantal weken volhouden!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.