De Middagen van de intellectuele eigendom – Wat is er nieuw in 2017?

Afgelopen september legde de meest recente sessie van de Middagen van de intellectuele eigendom het accent op de recente actualiteit binnen het domein. We hadden het bijvoorbeeld over de nieuwe fiscaliteit voor innovatie-inkomsten. Die werd dit jaar ingevoerd in België – met terugwerkende kracht per 1 juli 2016 – en is heel aantrekkelijk voor ondernemingen actief in R&D.


Nathalie Ragheno, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
09 oktober 2017

Verder werd er gepraat over hoe het staat met het unitair octrooi, waar we al bijna 45 jaar op wachten, en de nieuwe vertraging die het dreigt op te lopen na de brexit en de Duitse beslissing om de ratificering uit te stellen. Tot slot had de Deputy Director General van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) het over merken, zowel op Europees als op Benelux-niveau. Kortom, een goedgevuld programma dat nogmaals duidelijk maakte hoe belangrijk intellectuele eigendom en de snelle ontwikkelingen ervan zijn voor de ondernemingen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.