Economische missie naar de ‘gateway to Africa’

Van 25 tot 30 november trok een Belgische delegatie van maar liefst 469 deelnemers onder het voorzitterschap van Prinses Astrid op economische missie naar Marokko om zakenrelaties op te starten of bestaande relaties te versterken.

Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
04 december 2018

Marokko, een land met een robuuste economische groei van bijna 5%, biedt heel wat opportuniteiten voor onze Belgische bedrijven. Ook Bernard Gilliot, Voorzitter van het VBO, reisde mee en organiseerde er verschillende activiteiten om de Belgische ondernemers een handje te helpen bij hun internationalisering. 

Tijdens de economische missie organiseerde het VBO traditiegetrouw zijn ‘Success Stories Breakfast’. Verschillende Belgische ondernemers kregen tijdens dit ontbijt de kans om, samen met hun lokale partner, hun succesverhalen in Marokko voor te stellen aan de Prinses en de aanwezige ministers.

Ook organiseerde het VBO samen met zijn lokale zusterorganisatie CGEM (La Confédération Générale des Entreprises du Maroc) een diner in het bijzijn van verschillende Marokkaanse ministers en bedrijfsleiders, een uitgelezen kans voor de Belgische bedrijfsdelegatie om het gastland beter te leren kennen en nieuwe opportuniteiten te ontdekken.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.