ILO – Summer e-academy on the future of work

Technologische innovatie, demografische evoluties, klimaatverandering en globalisering brengen veranderingen met zich mee die ongezien zijn qua grootorde, snelheid en impact. Niet het minst op the Future of Work.

Het Training Centre van de ILO organiseert van 17 tot 21 augustus een summer e-academy voor jongeren die zich ten volle willen mengen in het debat rond de link tussen werk en duurzame ontwikkeling.

Dit komt er aan bod:
-          De impact van technologie op jobs, en de risico’s en opportuniteiten voor bedrijven en overheid;
-       Verwerving van inzichten in de jobs van morgen;
-       Een inleiding in de ‘Just transition’;
-       Gendergelijkheid en diversiteit.

Samen met andere jonge leiders van over de hele wereld werken de deelnemers scenario’s en strategy maps uit voor de toekomst.

De deelnemers gaan aan de slag met de laatste resultaten uit onderzoek rond the Future of Work.

Het programma stellen de deelnemers zelf samen uit 8 keuzeblokken, waaronder ‘skills for the future’, migratie, global labour mobility … en bestaat uit een mix van webinars, een hackathon, VR-sessies, individuele opdrachten …

Details

De Summer Academy loopt van 17 tot 21 augustus.
Kostprijs: 980 euro

Klik hier voor alle informatie

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.