Now or never

Normaal proberen we rond deze periode met ons team wat stoom af te blazen. Tijd om het enkele weken wat rustiger aan te doen na een goedgevuld jaar. Dit jaar is duidelijk anders. Vier weken verschijnt onze IMPACT-nieuwsbrief niet, maar onze medewerkers blijven wel op post. Van een echt zomerreces is geen sprake. Daarvoor zijn het nog veel te turbulente tijden.

De voorbije maanden waren niet alleen voor het VBO en zijn sectorfederaties hectisch. De coronacrisis hakte er bij iedereen hard in. Bij de mensen en hun families, bij de bedrijven, bij de overheid … Kortom, het hele land en bij uitbreiding de hele wereld werden het slachtoffer van een virus dat onze generatie op alle vlakken diep treft. 

Iedereen weet en voelt dat de gevolgen van de coronacrisis een diepe krater slaan in onze welvaart. Zelfs al hebben we vandaag het COVID-19-virus relatief onder controle, de economie zal nog heel lang moeten revalideren. Een negatieve groei van meer dan 8%, zoals blijkt uit onze conjunctuurbarometer, kom je niet zomaar weer te boven. Maar we geven de moed nooit op. Het VBO en met al zijn leden-sectorfederaties blijven hameren op wat ons land en onze welvaart te wachten staat als er geen volwaardige regering komt die een ambitieus relanceplan op tafel legt. 

Het is ‘now or never’. Het is nu het moment voor de huidige generatie politici om te tonen dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Het alternatief is immers nieuwe verkiezingen en dus een politieke stilstand voor ettelijke bijkomende maanden in volle post-coronacrisis samen met een harde Brexit. Niemand zit op dat alternatief te wachten! We hebben nood aan een brede visie en een structureel relanceplan.

Niemand zit op verkiezingen te wachten, wel op een volwaardige regering!


Het is nu of nooit. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Daarom werkten ook onze experten keihard aan 4x4-turborelanceplan. We stelden het enkele weken geleden al voor aan de politieke partijen en recent nog aan premier Wilmès. 

Houd moed!

Intussen houden we de vinger aan de pols en blijven we de bedrijven accuraat informeren over de ontwikkelingen en beslissingen inzake de heropstart en alle begeleidende maatregelen die de overheid neemt. U vindt alle actuele ontwikkelingen en do’s-and-don’ts gebundeld en uitgelegd op onze website.

Deze boodschap afsluiten voelt vreemd aan. Kunnen we iedereen een deugddoende vakantie wensen wetende dat bedrijven op dit moment een zware strijd voeren om te overleven? Tijd voor (veel) ontspanning zal er niet zijn. Maar probeer alsnog voldoende rust in te bouwen. Laad de batterijen tijdig op, want de weg naar het herstel is nog lang. Houd moed!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.