Respect voor regels en versnelde vaccinatiecampagne als uitweg uit de crisis

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is ongerust over de alarmerende coronacijfers in ons land en de impact op de bedrijfswereld. De werkgeversorganisatie roept iedereen op om bijzonder waakzaam te blijven en de regels strikt na te leven. Dat, samen met een versnelde vaccinatiecampagne, is de enige manier om perspectief te kunnen blijven bieden aan de gesloten sectoren en om de economie op afzienbare termijn terug te normaliseren.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
19 maart 2021

Het VBO vreest dat het stijgende aantal coronagevallen de bedrijven opnieuw in moeilijkheden zal brengen en het verhoopte perspectief verder in de war zal sturen. Ten eerste is het VBO er bezorgd over dat de bedrijven opnieuw geconfronteerd zullen worden met een hoge graad aan absenteïsme door een stijging van het aantal zieke werknemers en door de quarantaine- en isolatieverplichtingen. Ten tweede benadrukt het VBO dat alles in het werk moet gesteld worden om het beloofde tijdstip van de heropening van de gesloten sectoren, bij wie het water tot aan de lippen staat, te eerbiedigen. Enkel door nu de sanitaire voorschriften te volgen, komt het eerder deze week geopende perspectief op terugkeermomenten voor telewerkers na de paasvakantie niet in het gedrang. Die terugkeermomenten zijn belangrijk, want de negatieve gevolgen van verplicht en fulltime telewerken, beginnen zich immers volop te manifesteren bij zowel werkgevers als werknemers.

“We moeten met z’n allen vermijden dat de situatie opnieuw uit de hand loopt en we geconfronteerd worden met een derde golf en nieuwe verstrengingen. Het is daarom meer dan ooit cruciaal dat iedereen de sanitaire en voorzorgsmaatregels strikt blijft respecteren. Dat alle werkgevers en werknemers maximaal blijven inzetten op telewerk, daar waar het kan. En ten slotte moeten de overheden alles in het werk stellen om de vaccinatiecampagne te versnellen. Enkel zo kunnen we uit de crisis geraken en het nodige perspectief bieden aan de gesloten sectoren en telewerkers”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.