VBO: banken geven extra zuurstof aan Belgische bedrijven en particulieren in deze moeilijke periode

Febelfin (koepel van de banken en financiële instellingen, en lid van het VBO), de Nationale Bank van België en Minister van Financiën Alexander De Croo, hebben de handen in elkaar geslagen en nemen een reeks structurele initiatieven om bedrijven door deze moeilijke periode te loodsen. Het VBO staat 100% achter die maatregelen en vergelijkbare overheidsmaatregelen die de liquiditeit van bedrijven ondersteunen. Tegelijkertijd moeten deze afspraken ook goed opgevolgd worden teneinde de robuustheid van ons bankwezen op termijn te vrijwaren.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
22 maart 2020

“Naast het betalingsuitstel voor bijdragen aan de RSZ en de fiscus, nemen nu ook de banken een aantal belangrijke initiatieven die vandaag, samen met de overheidswaarborgen, het verschil kunnen maken voor een goede financiële overbrugging tot na de coronacrisis. Dit akkoord geeft extra zuurstof aan ons bedrijfsleven en de particulieren die in de komende maanden een lening moeten aflossen.”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.