Mypension.be moet werknemer beter bewust maken van impact loopbaankeuzes

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is tevreden met de lancering van een nieuwe fase in de ontwikkeling van mypension.be en feliciteert de drie pensioeninstellingen (RVP, PDOS en NSVZ) die rond dit megaproject samenwerken.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
21 januari 2016

Op mypension.be zullen alle burgers voortaan hun pensioenplan kunnen raadplegen en berekenen wanneer zij ten vroegste met pensioen kunnen gaan. Het gaat daarbij om een nieuwe stap in een informatieproces dat een grote omvang kent. Daarnaast zal in de volgende maanden aan andere inlichtingen worden gewerkt, zoals de raming van het pensioenbedrag van het wettelijk en aanvullend pensioen, een module voor simulaties…

Via het paritaire beheer ondersteunt en werkt het VBO mee aan de ontwikkeling van deze informatietools. De werkgeversorganisatie acht een grotere transparantie en betere kennis noodzakelijk om de bevolking bewust te maken van de grote pensioenuitdagingen. Tegelijkertijd zal deze informatie en de inlichtingen die nog zullen volgen, elke burger toelaten een betere inschatting te maken van de impact die de keuzes die men in zijn loopbaan maakt, heeft op het pensioen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.