Sociale bijdragen vierde kwartaal 2019

Wat zijn de tarieven van de sociale bijdragen voor het vierde kwartaal van 2019? U vindt ze in de tabel hieronder die voor elke sector van de sociale zekerheid het percentage aangeeft van de verschuldigde werknemers- en werkgeversbijdragen voor zowel arbeiders als bedienden, alsook de totalen. Voor de werkgevers en werknemers die aan alle sectoren van de sociale zekerheid bijdrageplichtig zijn, werden de afzonderlijke bijdragen per sector vervangen door een globale bijdrage.


Alice Defauw , COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
07 oktober 2019

Ten opzichte van de tabel van het voorgaande kwartaal is er geen wijziging.

Ter herinnering, in het kader van de herziening van de financiering van het Asbestfonds blijft het percentage van de bijdrage vastgesteld op 0,01% van de lonen die in aanmerking worden genomen voor de berekening van de socialezekerheidsbijdragen.

De bijdrage voor de financiering van de tijdelijke werkloosheid bedraagt 0,10% en de bijdragen voor de klassieke opdrachten van het Fonds bedragen 0,14% als de onderneming minder dan 20 werknemers tewerkstelt en 0,19% als ze 20 werknemers of meer tewerkstelt.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.