Europees President Charles Michel spreekt top van de Belgische bedrijfswereld toe

Vandaag was de heer Charles Michel, Voorzitter van de Europese Raad, virtueel te gast bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Hij sprak er de leden van de Raad van bestuur en het Strategisch comité toe over de grote werven van de Europese Unie in deze huidige legislatuur.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
12 januari 2021

In het begin van de nieuwe Europese legislatuur is er geen gebrek aan uitdagingen. Naast het bestrijden van de coronacrisis en het redden van de Europese economie met een groots herstelfonds, werd Europa geconfronteerd met heel wat moeilijke onderhandelingen zoals het handelsakkoord met de Britten en de Europese begroting. Maar de EU schuift ook heel wat ambitieuze plannen naar voren zoals de Green Deal en de digitale agenda. De Voorzitter van de Europese Raad lichtte die plannen toe en besprak hoe ze de bedrijven vooruit zullen helpen in de huidige moeilijke economische context.

Bovendien was de vergadering een primeur, omdat ze de twee bestuursorganen van het VBO samenbracht en zo ook de top van de Belgische bedrijfswereld en van de Belgische sectorfederaties. Die gezamenlijke bijeenkomst is een van de vele kernpunten uit de nieuwe strategie van het VBO die gelanceerd werd naar aanleiding van zijn 125-jarig bestaan op 13 februari 2020.

“Ons motto voor de Europese verkiezingen in mei 2019 was: ‘Voor een Europa van resultaten!’. Dat wil zeggen, een Europa dat concrete vooruitgang boekt ten voordele van de burgers en bedrijven op domeinen waar zijn optreden een reële toegevoegde waarde heeft ten opzichte van dat van de lidstaten. Onze leden hebben met veel interesse het boeiende gesprek met Charles Michel gevolgd. Samen met zijn sectorfederaties en leden-bedrijven zal het VBO de Europese integratie blijven steunen en erover waken dat de stem van de Belgische bedrijven vertegenwoordigd blijft, o.a. als vertegenwoordiger op Europees niveau bij BusinessEurope. Ons leitmotiv is en blijft: de EU moet concrete resultaten blijven voorleggen”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.