Interprofessioneel akkoord – Het VBO informeert u

De basisafspraken van het interprofessioneel akkoord (IPA) houden stand. De sociale partners hebben zich ertoe verbonden om het ontwerp van IPA goed te keuren, uitgezonderd de loonnorm van 1,1%, die door de regering wordt vastgelegd. Er is een consensus bereikt over de eindeloopbaanregelingen, de verhoging van het minimumloon, mobiliteits- en flexibiliteitsmaatregelen en de welvaartsenveloppe. 

Marie-Noëlle Vanderhoven, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
14 mei 2019

Traditiegetrouw heeft het VBO, in samenwerking met het COOAB, een informatiecyclus opgezet over het akkoord tussen de sociale partners dat op 1 april jl. in de Nationale Arbeidsraad werd gesloten. De eerste sessie vond plaats op 9 mei jl. in de kantoren van het VBO in Brussel. Monica De Jonghe en Marie-Noëlle Vanderhoven, respectievelijk Directeur-generaal en Eerste adviseur van het competentiecentrum Werk & Sociale zekerheid van het VBO, legden deze bijzondere afspraken en hun concrete gevolgen voor de ondernemingen haarfijn uit. Samen gingen ze in op de volgende thema's:

-          De loonnorm;
-          De SWT-stelsels;
-          Vrijwillige overuren;
-          De mobiliteitsmaatregelen;
-          De stand van zaken wat betreft minimumlonen.

Deze sessies zijn bestemd voor sectorale sociale onderhandelaars, werkgevers en hun adviseurs. Er worden nog sessies georganiseerd in Antwerpen (27 mei), Gent (20 mei) en Louvain-la-Neuve (4 juni).

U kunt nog altijd inschrijven!


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.