Keynote Pieter Timmermans bij ondernemers in Bergen over alarmerende impact energie- en competitiviteitscrisis

Recent was Pieter Timmermans gastspreker op een druk bijgewoond event van Business Club 44 in Bergen. In zijn keynote focuste Pieter op de alarmerende impact van zowel de energie- als de competitiviteitscrisis op de bedrijven. Het lijstje met zorgwekkende cijfers dikt elke dag verder aan.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
23 november 2022

De bedrijven worstelen met een nooit geziene inflatiekoorts, de toepassing van de tijdelijke werkloosheid blijft toenemen, de uitzendarbeid – een belangrijke conjunctuurindicator – daalt maand na maand en de marges krimpen met vijf procentpunt, met een investeringsstop of
-vertraging als gevolg. Het ondernemersvertrouwen keldert, waardoor de economische groei in ons land in 2023 dan ook nagenoeg tot stilstand dreigt te komen. Als de loon-prijsspiraal bovendien blijft draaien en de inflatie blijft stijgen, wordt een recessie in 2023 nog moeilijk te vermijden. De ontsporende competitiviteit van onze bedrijven zullen we dan ook cash betalen.

Na zijn keynote ging Pieter in dialoog met tal van aanwezige bedrijfsleiders die hun bezorgdheid uitten over de huidige economische situatie en vooruitzichten.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.