Overstromingen: helpen helpt

Verschillende delen van ons land werden ongemeen hard getroffen door de ongeziene zondvloed van de afgelopen dagen. Vele gezinnen en bedrijven werden het slachtoffer van de enorme ravage. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zet daarom mee z’n schouders onder de solidariteitsactie van het Rode Kruis.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
17 juli 2021

Het VBO is solidair met alle slachtoffers in deze moeilijke tijden en heeft een financiële bijdrage geleverd aan het initiatief van het Rode Kruis-Vlaanderen en la Croix-Rouge de Belgique. Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook.

De werkgeversorganisatie doet een warme oproep aan de bevolking en de bedrijfswereld om die solidariteitsactie ook te ondersteunen. Dat kan via een financiële gift of door zich aan te melden als vrijwilliger om bijvoorbeeld puin op te ruimen of huizen schoon te maken.

“Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers die getroffen werden door de verwoestende overstromingen. De dramatische beelden die we te zien kregen laten niemand ongeroerd. Maar nu is het moment aangebroken om de handen in elkaar te slaan. De schade is momenteel niet te overzien, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat we allen samen de getroffen gezinnen en bedrijven door deze bijzonder moeilijke periode kunnen loodsen. We vinden het daarom belangrijk om de hartverwarmende solidariteitsactie van het Rode Kruis financieel te steunen en we roepen iedereen op om helpende handen te reiken aan de vele slachtoffers in ons land.”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kunnen er giften gestort worden die zullen gebruikt worden om concrete hulp te bieden aan de getroffenen van de ramp. Meer info over de solidariteitsactie van het Rode Kruis vindt u via deze link.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.